Har du gjort något av bestående värde idag?


Boken jag läser just nu, och boken jag läste innan denna, har givit mig en tankeställare.
Huvudrollsinnehavaren (i båda böckerna) berättar återkommande om detta "bestående värde". Som liten fick satt sig hennes farfar alltid på hennes sängkant om kvällarna och frågade -Har du gjort något av bestående värde idag?
Detta har fått henne att sträva efter just detta, att alltid försöka göra något gott, något som består. Nu pratar vi inte om att bara vara en duktig och snäll liten flicka, utan om att faktiskt göra något som påverkar, består en längre tid eller förändrar något för alltid.

Tänk om vi alla kunde försöka göra något gott varje dag, något utöver det vanliga, utöver att bara vara skötsam.
Nu är ju jag en person som tror att allt vi gör idag påverkar framtiden på ett eller annat sätt, även de små sakerna. Det kan vara att göra någon en tjänst, att visa uppskattning till de man håller kär, att hjälpa en främmande människa eller att helt enkelt bara le och hälsa på personer man möter.
Jag vet själv hur mycket jag uppskattar något oväntat i vardagen, hur det liksom förgyller min dag och värmer mig inombords. Styrkan det ger mig av att se andras godhet, hur stort eller hur litet de än visar det. Jag vet också hur underbart det känns när jag suttit guldkant på någon annans dag, även om det bara innebär att jag visat lite extra uppskattning.

Från och med nu ska jag göra mitt bästa för att hålla denna enkla fras i mitt bakhuvud hela tiden:
Har jag gjort något av bestående värde idag?

Mitt första steg till detta gjorde jag nyss, jag skänkte en liten slant till cancerfonden.


/It's a whole new book

Mys ♥


Ledig dag idag och den har spenderats med min fina man ♥
Började dagen med en sjujäkla stress, eftersom att jag som vanligt är segast i världen. Baby ringde och frågade vart jag var, varpå mitt svar var "Im still home, Im running late!!!". Ovanligt... En halvtimme försenad hämtade jag upp honom.

Vi åt en härlig lunch på Choy's garden och begav oss sedan ut på upptäcktsfärd haha. Efter ett samtal till Anna at your service så hittade vi rätt ;)
Avslutade gjorde vi med att handla mat i tre (!!) olika butiker, varför göra det simpelt för sig liksom. Men det var mysigt, tänk att lite mathandling kan vara så skoj bara man är med rätt person :) <3




Nu tar jag en kopp kaffe efter att ha hängt lite med farsgubben. Ska strax dra iväg och tanka, handla lite och hälsa på sweetie en snabbis. Jag kan uppenbarligen inte få nog av karln idag! =)

/It's a whole new book

Rockin'


Min pojkvän har en väldigt märklig tidsuppfattning, det finns liksom inget "prick" för den karln. Det är hela tiden "typ", "around". En timme betyder väldigt sällan just en timme utan det dubbla är nog mer rimligt. Okej, det var en överdrift, han är mer som mig: en timme= 1,5 timmar.   African time, gotta love it ;)

Han skulle komma hit runt 21, så jag antar att han är här mellan 21:30 - 21:45. Tills dess sysselsätter jag mig med att ta ett glas vitt och spana runt i diverse bloggar :)



Suprise suprise! Nu dök han upp ;)


/It's a whole new book

Fretak!


Jag och min partner in crime övade oss lite på att surfa oss fram på en cool variant av sparkcykel igår. Nä, jag klarar det inte, jag har noll balans och är på tok för feg för att inte få ha ena foten på marken. Man blir ju liiite förnärmad när herren från TeknikMagasinet surfar runt i gallerian på en skateboard med samma princip som denna utan problem. Skrytmåns!




Det här var mer min grej!

Lyckades visserligen inte få ett enda poäng, men det var kul i alla fall! :) Tur att jag inte är en dålig förlorare eftersom jag väldigt sällan vinner haha.


Såg en status på FB (där jag får all min info ifrån) som informerade mig om att det är fredag den 13e idag. Så, lets see vad vi kan råka ut för idag som vi sedan kan skylla på just dagen :)
Jag tänker i alla fall njuta av att det är kortis-arbetsdag idag och att jag är ledig imorrn!





/It's a whole new book

Det här med att kasta runt med dagar hur som helst...

[9/4]

Tar tillfället i akt och säger glad påsk till er nu, aningen för sent men vafan, bättre sent än aldrig är väl ett välkänt ordspråk?
Jag måste få säga ÄNTLIGEN ÄR PÅSKEN ÖVER! Har aldrig varit så snurrig i hela mitt liv som jag varit den senaste veckan.
Det här med att det plötsligt är söndag dagen efter en torsdag, lördag direkt efter det (istället för fredag) och sen för att avsluta det hela snyggt; TVÅ söndagar på raken...  inte riktigt min grej va.
Men det har i alla fall varit en mysig påsk, både på jobbet och på hemmaplan :)


Mamma scrappar och under ett besök hos henne fick jag ett infall att jag skulle göra ett påsk-kort till min karl.

En skjorta....


... som man kan öppna som ett kort! :D

Haha, jag blev sjukt stolt och visade storebror:  -Blir han inte som nykär nu vet jag fan inte vad!



Opa! Jag glömde visst helt bort att både skriva klart inlägget och posta det igår! Började skriva men så rusade tiden iväg och jag var tvungen att fixa lite inför ett besök av Herr L.
Multi-taskar lite just nu; sitter här, kollar på DHW, äter nötter och pysslar med lite annat. Brutalt trött är jag dessutom, jag verkligen längtar till nästa vecka när jag kommer vara ledig lite mer. Ja, så låter det nu i alla fall, men jag kommer med största sannorlikhet bli rastlös som vanligt.
Jaha, nehe... inget mer att säga. Over and out!
/It's a whole new book
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!